Retningslinjer for genåbning af Jægersborg Kirke

Fra på torsdag den 21. maj, Kristi himmelfartsdag, holder vi igen højmesse hver søn- og helligdag. Vi vil også gennemføre vielser, dåbsgudstjenester, begravelser og bisættelser. Foreløbig er der ikke planlagt øvrige arrangementer i hverken kirke eller sognegård.

Vi er rigtig glade for, at Folkekirken er med i anden fase af den gradvise genåbning af Danmark fra den 18. maj. Det er dog fortsat vigtigt, at vi alle efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at undgå fornyet smittespredning af COVID-19, og vi har som kirke et stort ansvar for at sikre, at vores genåbning foregår ansvarligt.

Kom i god tid
Kom til kirken i god tid, sprit dine hænder af og sæt dig på din plads med det samme. Undgå at stimle sammen i våbenhuset eller i midtergangen.

Pladsbegrænsning og afstandskrav
Vi har plads til maksimalt 52 kirkegængere, og det gælder både højmesser, dåbsgudstjenester, vielser, begravelser og bisættelser.

Det maksimale antal kirkegængere er udregnet efter kirkens grundareal, som er 210 m2, og baseret på, at der skal være 4 m2. pr. person – det vil sige i alt 52 personer.

Der skal være mindst 1 meters afstand mellem kirkegængerne (med undtagelse af personer fra samme husstand). Når vi synger, skal der være mindst 2 meters afstand. Det er på grund af forøget dråbespredning ved sang.

Vi har opmålt og tydeliggjort afstandskravene ved at lægge siddehynder ud på kirkebænkene, som indikerer, hvor du må sætte dig. Du må hverken fjerne eller rykke op hynderne. Vi har placeret henholdsvis 1 og 2 hynder skiftevist pr. kirkebænk.

Sangfoldere - ingen salmebøger
Vi trykker små sangfoldere med tekster til dagens salmer. Salmebøgerne vil ikke blive anvendt.

Gående nadver
Nadveren vil bliver gennemført som ”gående nadver,” hvor vi ikke samler os på knæfaldet omkring alteret, men går på række op mod korbuen, hvor der vil blive uddelt brød og vin.

Præst og kordegn vil bruge engangshandsker, og der vil blive anvendt engangsbægre til vinen.

Undgå berøring af kontaktflader
Vi vil med jævne mellemrum afspritte alle kontaktfalder, men undlad så vidt muligt at berøre bænke, dørhåndtag eller andet inventar.

Følg regler og henstillinger
Vi vil bede jer om at efterkomme henstillinger fra kirkens personale. Reglerne er til for, at vi alle kan føle os trygge, når vi er i kirken.

Kirken er åben tirsdag-fredag mellem kl. 9-15
Du er velkommen til at sætte dig ind i kirken, hvis du har brug for et stille rum til refleksion. Husk at spritte dine hænder af, før du går ind i kirken.

Du kan sidde på de to forreste bænke, men alle de øvrige bænkerækker vil være afspærret. Du må meget gerne tænde et lys i globen.

Vi glæder os til at se dig i kirken igen.