Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

FRANCOIS COUPERIN

Ny CD med Jægersborg Consort er netop udgivet.

Det drejer sig om musik af Francois Couperin, der blev født i 1668 i Paris, og som anses for at være en af sin tids mest centrale musikalske personligheder i både inden for kirken og ved hoffet.

Værket ”Lecon de Tenebres” er komponeret i perioden mellem 1713-1717. Værket lægger sig i forlængelse af en lang tradition for at sætte musik til bibelteksterne, Jeremias's klagesange, og værket regnes blandt det ypperste i fransk vokalmusik fra overgangstiden mellem barok og rokoko.

Medvirkende:

Janne Solvang, sopran
Anne Mette Balling, sopran
Frederik Bock, theorbo (lut)
Mogens Rasmussen: Viola da gamba
Mads Damlund, orgel

ANDRE CD-UDGIVELSER FRA JÆGERSBORG KIRKE

 

BUXTERHUDE

Orgel- og kammermusik af Buxtehude med Mads Damlund og Jægersborg Consort, Pris: kr. 100.

CDen kan bestilles ved at sende en mail til Mads Damlund her!

Anmeldelse i ORGANISTBLADET, 2011:

 Af Thomas Viggo Pedersen

 

Dietrich Buxtehude:  Orgel- og vokalværker

 

Selvfølgeligt er der ikke noget som helst belæg for at sammenkæde de her opførte værker med solen og planeterne.

 

Mads Damlund gør det alligevel, og det giver god mening og lyttelyst, når man sidder med indspilningen. Det strålende C-dur Præludium med Ciaconaen er Solen, og Passacagliaens 4 gange 7 afsnit svarer til Måne-fasernes udvikling. ?Wie schön leuchtet?? er morgenstjernen Venus, mens komponistens største koralbearbejdelse, ?Nu freut euch?? svarer til Jupiter, den vældigste af guderne. Merkur er en lille Canzona spillet på kororglets sølverne 4-fods register; kviksølv kaldes undertiden Mercurius. På Jordkloden synger og spiller menneskene om Gud, så dèr kommer indspilningens to eneste små vokalværker i dejlig udførelse.

 

Buxtehude ville ganske vist aldrig kombinere netop disse forskelligartede numre til et hele, men det skyldes nok alene, at han - så vidt vides - ikke kendte så meget til cd-indspilninger. Astrologien var ellers oppe i tiden og satte sig da også spor i Buxtehudes produktion (syv bortkomne suiter over planeterne). I kirken, i kammeret eller på teateret ville den anvendte astrologiske kombination af denne indspilnings stykker ikke give nogen fornuftig mening. Men når det foregår i højtalerens kunstige univers, så virker det.

Det gør det nu altså også kun, fordi der bliver musiceret så lifligt; og ellers kunne det da også være lige meget. Mads Damlunds spil er frisk og levende, og han artikulerer livfuldt med friske tempi på kirkens dejlige lille kororgel og det pragtfulde hovedorgel, Jægersborgs smykkeskrin.

 

Der er i tidens løb blevet indspillet en del plader og CDer i kirken. Her er et udpluk af dem:

 

J. S. Bach: Organ works. Karl Richter. EMI. Genudgivelse på CD.
http://www.cduniverse.com/search/xx/music/pid/6828109/a/Bach:+Organ+Works+%2F+Karl+Richter.htm

 

J. S. Bach: Goldbergvariationer. Mads Damlund, orgel. Helikon Records.

OBS: indspillet på Garnisons kirkes orgel

http://www.helikonrecords.dk/1051.htm

 

De små synger salmer. Gentofte/Jægersborg kirkers pigekor. Høst & Søn.

http://www.imusic.dk/item/9788763804899/de-sm-synger-2006-de-sm-synger-salmer-cd

 

Alle børn synger. Bog + CD, redigeret af Inge Marstall. Aschehougs Forlag. http://www.saxo.com/dk/item/alle-boern-synger-indbundet.aspx

 

Tillykke med din dåb. CD med salmer indsunget af alle 5 kor. Cd´ en bruges som dåbsgave i Gentofte og Jægersborg kirker. Kan købes ved henvendelse på kirkekontoret.

Vi synger julen ind. CD med julemusik, indspillet af alle korene. CDen blev uddelt gratis til alle husstande i sognene julen 2008. Kan købes ved henvendelse på kirkekontoret.