Velkommen i Jægersborg Kirke

Tærsklen er lav og loftet er højt... Sådan kan Jægersborg Kirke karakteriseres. Her bydes menigheden velkommen af et enkelt og lyst kirkerum, som sin alder og størrelse til trods giver mindelser om en traditionel dansk landsbykirke, men hvor moderniteten blidt skinner igennem, når man sætter sig på kirkebænken og lader øjnene finde hvile i alterbilledets nonfigurative glødepære-mosaik.

Jægersborg Kirke er en aktiv kirke med en masse tilbud til alle aldersgrupper. Højmessen søndag formiddag er omdrejningspunktet for os - en klassisk højmesse med ord til eftertanke, og musik og sang, som løfter ånden.

Vores to sognepræster er Lea Skovsgaard (som tiltrådte i 2013) og Kenneth Knigge (som tiltrådte i 2017).

Kirken har et højt musikalsk niveau, et af Europas bedste orgeler, en af Danmarks dygtigste organister, et kirkekor med professionelle sangere, og ikke mindst: et omfattende børnekorsarbejde.

Vi tilbyder mange forskellige former for fællesskab - eksistenssamtaler, refleksionsløb, foredrag, strikkeklub, eftermiddagssammenkomster, babysalmesang, børnekor, voksenkor. Alle er hjerteligt velkomne.

Klik dig rundt her på hjemmesiden og læs mere. Eller endnu bedre: læg vejen forbi Jægersborg Kirke og vi skal tage godt imod dig :-)

Kirken er åben alle ugens dage i tidsrummet 9-15.

Jægersborg Kirkes historie

Jægersborg Kirke blev indviet den 2.søndag i advent 1941. Arkitekt var Poul Staffeldt-­‐ Matthiesen (1891 -­‐1979), der mellem 1931 og 1944 tegnede fem kirker i Københavnsområdet over nogenlunde den samme læst, nemlig en sengotisk byggestil, som man kendte den fra danske landsbykirker.Byggeperioden, der havde strakt sig over to et halvt år, havde været meget besværlig på grund af krigen med dens knaphed på penge og materialer. Ved indvielsen var der da heller ikke hverken orgel eller lysekroner og bænkene var ikke blevet færdige. Men i 1944, da orglet var på plads, var kirken færdig -­‐ ikke mindst takket være gaver fra private. Kirkebyggeriet var også for en stor del finansieret med privat indsamlede midler.

Tyve år senere var tiden en anden og kirken blev gennemrestaureret indvendigt, så den fik et tidssvarende udtryk. Arkitekterne Inger og Johannes Exner arbejdede sammen med kunstnerægteparret Mogens Jørgensen og Gudrun Steenberg. Ved genindvielsen i september 1965 fremstod kirken som ny med en lysende altertavle over et fritstående alterbord af granit, den tidligere romansk udseende døbefont var erstattet af en nytegnet, der svarer til alterbordet, kirkekronerne var skiftet ud med funktionelle kubeformede lamper, bænkene var blevet afsyret og farvesætningen på prædikestol og hynder var dristig. Det tidligere noget tunge og mørke rum var blevet helt anderledes lyst og indbydende. Det blev yderligere understreget, da kirken i 1976 fik nye messehagler, også tegnet af Mogens Jørgensen.

I 1995 blev der føjet et værk af kunstneren Niels Helledie til, nemlig det såkaldte "Kongekrucifiks", der hænger over døbefonten.

Men kirken manglede lokaler, og i 1971 blev sognegården taget i brug. Den blev tegnet af arkitekt Ole Ramsgaard Thomsen og blev i 2005 yderligere udbygget. Arkitekt på tilbygningen var Niels Munk, der også stod for istandsættelsen af tårnrummet i 2004, hvorved der blev et rum mere til undervisningsbrug.

Også de allerseneste år er der sket ændringer i kirken:

Der kom ny belysning i 2003, hvor arkitekt Niels Munk tegnede armaturerne, og våbenhuset blev ombygget i 2008, hvor det blev ført tilbage til noget nær den oprindelige form, men nu med glasdør fra vindfanget, så kirkens yderdøre kan stå åbne og invitere indenfor.

Under opførelse, sommeren 1939
Færdigbygget, december 1941
Lysrelief, 1965

Eva Hvelplund: "Vinterbilleder"

"Vinterbilleder," som udstilles i Jægersborg Sognegård 3. december 2019 - 2. februar 2020 er en samling fotografiske billeder, som har min fortolkning af vintertemaet til fælles.

"Mit mål er at give beskueren en stærk billedæstetisk oplevelse," skriver Eva Hvelplund, "at tage publikum med til forskellige steder i Danmark og i udlandet, hvor jeg har oplevet vinterens mange fantastiske ansigter. I deres visuelle udtryk er billederne alt fra naturalistisk skønhed i storslåede vinterlandskaber til abstrakte og ekspressionistiske studier af strukturer og detaljer."

Fernisering afholdes søndag den 15. december kl. 14 - 16.

Eva Hvelplund – kunstfotograf

Som kunstner drives jeg af intuition og følelser mere end af teoretiske overvejelser, selvom mit arbejde godt kan indeholde referencer til andre kunstnere. Jeg er opmærksom på tidens strømninger, men vil helst lade min egen indre strøm styre min retning. Pt er jeg elev på Kunstskolen Spektrum i København. Det er et meget givende og udviklende forløb. I foråret 2018 gennemførte jeg et Masterclass kursus i visuel historiefortælling hos Fatamorgana – Danmarks Fotografiske Billedkunstskole.

Se gerne mere her:  www.evahvelplund.gallery om mine projekter, CV mm.

På www.instagram.com/eva.hvelplund findes noget af mit mere spontane arbejde.

Som kunstner følger jeg flere forskellige spor. Et kreativt og eksistentielt spor, hvor jeg i billeder og fotoessays fortæller historier med mine billeder, evt. suppleret med ord. Et andet spor er naturens, hvor jeg med mine billeder deler naturens styrke og intense øjeblikke med beskueren. Jeg arbejder også mere konkret og tematisk i en række projekter. Anvendte medier er bøger, print og skærmshow. Jeg udstiller af og til hos kunstforeninger mm.