Refleksionsløb og tankegang

Af: Marianne Ford, 4. september 2020
Husk at der er motion og refleksion hver onsdag i september måned.

De fleste er nok allerede klar over, at motion er godt for både krop og sind. Vi har brug for at røre os for at holde kroppen sund og rask, og samtidig er der ikke noget bedre end en rask gå- eller løbetur til effektivt at få ryddet op i hovedets tankemylder.

Motion og refleksion
Det er netop, hvad vi tilbyder i september måned. Under overskriften refleksionsløb og tankegang kombinerer vi en god løbe- eller gåtur i den friske luft med samtaler om vigtige eksistentielle emner.

Hver onsdag i september
Hver onsdag i september måned kan du møde op i Jægersborg Kirke kl. 19 iført enten løbetøj eller almindeligt praktisk tøj. Her vil sognepræst Lea Skovsgaard først kort introducere dagens eksistentielle emne for at sætte skub i tankerne og overvejelserne. Det kan for eksempel være retfærdighed, barmhjertighed eller tillid.

Bagefter drager alle afsted på enten en 5 km løbetur eller en 2,5 km gåtur, og undervejs kan deltagerne tale om dagens emne. Når turen er slut mødes alle i kirken igen til en fælles opsamling og afrunding om emnet.

”Vi har tidligere haft arrangeret refleksionsløb, hvor deltagerne har meldt tilbage, at de var rigtig glade for at have et eksistentielt emne med på løbeturen – spørgsmål der altid er relevante og vedkommende, men som de sjældent får mulighed for at tale om i andre sammenhænge”, fortæller Lea Skovsgaard og fortsætter: ”I år har vi så valgt at supplere løbeholdet med et gåhold, så dem der foretrækker at gå frem for at løbe også kan være med. Det vigtigste er at opleve, hvor nemt tankerne flyder, når du bevæger dig, og hvor givende det er at dele tankerne med andre imens”.

Alle er velkomne
Arrangementerne er for alle, der har lyst til at få rørt både krop og sind, og du kan frit deltage i disse løbe- eller gåture – du behøver ikke at tilmelde dig.

”Mød op som du er, slut dig til gå- eller løbeholdet og lad motionen og den friske luft slippe dine tanker og tale fri”, afslutter Lea Skovsgaard.