Har du glemt dit kodeord?

Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular 

Du er her: 

Musik & sang

Musikken er i højsædet i Jægersborg Kirke. Det bærer både gudstjenester og øvrige aktiviteter præg af.

I kirken står et af Nordeuropas bedste orgeler, som bl.a. Karl Richter har benyttet til indspilninger. Ligeledes har kirken siden sin indvielse i 1941 haft glæde af en række prominente organister.

Siden slutningen af 1990'erne har kirken haft fokus på korarbejdet blandt børn og unge. Fordelt på 4 kor i 4 aldersgrupper har Det Danske Spire-, Børne- Junior og Pigekor nu næsten 300 aktive sangere.

Herunder kan du læse mere om musiklivet ved Jægersborg Kirke.

Kommende koncerter, sangaftener og lignende

13dec kl. 10:00

De Ni Læsninger [pladsbooking påkrævet]

Som optakt til julen læses tekster fra hele frelseshistorien.

Det Danske Juniorkor …

13dec kl. 10:00

Jægersborg Kirkes Vokalensemble

Ved højmesserne på alle søn- og helligdage synger Jægersborg Kirkes Vokalensemble, som er en kvintet af professionelle sangere. De medvirker også ved musik- og kantategudstjenester som solister, og ved koncerter ved kirken. Til bisættelser og bryllupper medvirker to sangere. Ensemblet ledes af organist Amanda Mortensen.

Ensemblet består af Janne Solvang (sopran), Synnöve Ekström (sopran), Mette Pedersen (mezzo), Kasper Borchersen (bas) og Kristoffer Appel (tenor). Læs mere om sangerne her.

Jægersborg Consort

Jægersborg Consort er en lejlighedsvis udvidelse af vokalensemblet med ekstra sangere, strygere og blæsere. Jægersborg Consort medvirker ved koncerter og kantategudstjenester.


Det Danske Pigekor, Juniorkor, Børnekor & Spirekor

Det Danske Pigekor

Det Danske Pigekor

Det Danske Juniorkor

Det Danske Juniorkor

Det Danske Børnekor

Det Danske Børnekor

Det Danske Spirekor

Det Danske Spirekor

Det Danske Pigekor er forankret i et visionært og enestående korsamarbejde mellem Gentofte, Jægersborg og Ordrup kirker.

I Det Danske Spire/Børne/Junior og Pigekor møder sangerne den klassiske musik og får en klassisk musikopdragelse, indføring og forståelse. Børnene lærer kunsten at synge i kor, selvværdet hos den enkelte korsanger styrkes, samtidig med at børnene oplever at være en del af et større hele.Korene deltager aktivt i kirkernes virke ved højmesser og kirkekoncerter. Derved udvikler sangerne en fortrolighed med kirkens ritualer, traditioner og får samtidigt et indgående kendskab til den danske salmeskat.

Det Danske Pigekor blev grundlagt sidst i 90'erne, og har under chefdirigent Pia Boysens ledelse været i en rivende udvikling og tæller i dag knap 300 børn og unge i alderen 6-22 år. Koret er opdelt efter alder i Det Danske Spire/Børne/Junior og Pigekor, som akkompagneres af kirkernes organisterne.

Læs mere på www.detdanskepigekor.dk 


Fyraftenskoret

Fyraftenskoret er et voksenkor af 20-40 glade amatører, der synger i kirken hver mandag kl. 16.30-17.45.

Repertoiret strækker sig fra kendte danske højskolesange og salmer via Sebastian, Beatles, Abba og engelske Christmas Carols til Mozart, Verdi og Händel i lettere flerstemmige arrangementer.


Babysalmesang

Babysalmesang er folkekirkens svar på babyrytmik. Kom med din baby og vær med til at give det en musikalsk start på livet i den unikke ramme, som Jægersborg kirke byder på med masser af musik, nærvær og poesi. Forældre får inspiration til at synge, danse og lege med babyen i en tryg og rolig ramme, så den musikalske og motoriske udvikling styrkes fra den spæde begyndelse af livet. 

Babysalmesang er for babyer i alderen 2 - 12 mdr.
Vi synger og bevæger os med barnet og får en dejlig og fredfyldt time om ugen, hvor barnet får en bred sansestimulering og de voksne inspiration til samvær med barnet.

Kirkens smukke rum er rammen og salmer, sange og remser leges ind.

det er blevet den bedste dag i ugen og det dejligste jeg har gjort med mit barn i min barsel” - babymor om salmesangen.

Underviser er Janne Solvang, - klassisk sanger og erfaren underviser i babysalmesang gennem de seneste 8 år i hovedstadsområdets kirker.

Der oprettes jævnligt nye hold. Klik her for nærmere information.