Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

MADS DAMLUND - organist v. Jægersborg Kirke

Kirkens organist siden 2006, Mads Damlund, er solistuddannet organist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med diplomeksaminer i kirkemusik og som pianist fra samme sted. Han har desuden studeret et år ved Conservatoire Nationale Supérieure de Musique, Lyon. Han har som lærere bl.a. haft Hans Fagius, Bine Bryndorf, Lasse Ewerlöff, Bohumila Jedlickova, Poul Emborg, Dan-Olof Stenlund og Pierre Pontier.

Han udgav i 2006 debut CD med Bachs Goldbergvariationer optaget på Garnisons Kirkes orgel. Samme år debuterede han, med en koncert med musik af Buxtehude, Ligeti og Carl Nielsen sammen med Danmarks Radios Børnekor.

Han har været assistent i Bagsværd Kirke, og siden 2006 ansat som organist ved Jægersborg Kirke, hvor han bl.a. i 2007 opførte Buxtehudes samlede orgelværker og udvalgt kammermusik, dokumenteret på CD.

Med Jægersborg Consort har han regelmæssigt opført oratorier og kantater, og han er medarrangør af Gentofte Barokdage.

Han er en efterspurgt orgelsolist, og har spillet ved festivaler i ind-og udland. Er desuden ofte brugt som akkompagnatør ved børne- og ungdomskor, bl.a. DRs Pigekor & Korskole.

Udover orgel og klaver spiller Mads Damlund også clavichord, et instrument som før klaverets tid stod i hjemmene, og som organister øvede på, da der ikke var varme og elektriske orgelblæsere i kirkerne.Et clavichord har en blid, syngende tone, og er bedst egnet til mindre rum. Anslaget er utrolig følsomt, og man kan spille meget ekspressivt på det.

 

Tidligere organister

Jægersborg Kirke har en stolt tradition for at have dygtige organister - Finn Viderø, Henrik Glahn, Carsten Hatting, Inger Jensen og Søren Christian Vestergaard.

Klik her og læs om dem.