Pris for hele arrangementet inkl. middag og 1 glas vin: 100 kr.

Tilmelding

Af hensyn til maden er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd, senest torsdag den 9. maj, til sognepræst Kenneth Knigge (tlf. 31 66 16 69 / kekj@km.dk )

Ønsker man kun at komme til koncerten, er der naturligvis ikke behov for forhånds-tilmelding; og det er naturligvis også ganske gratis :-) Koncerten begynder ca. kl. 20.00.

Hvor

Fortælling og middag foregår i sognegården, koncerten foregår i kirken. Jægersborg Kirke og Sognegård, Søndersøvej 5, 2820 Gentofte

Historier fra en anden verden

- en aften for alle sanser om Mellemøsten som kulturel smeltedigel

onsdag den 15. maj kl. 18.00, Jægersborg Kirke & Sognegård

Fortælling

Badia Ballan & Ivan Rod Journalist og forfatter Ivan Rod har skrevet biografien om en herboende kristen, arabisk kvinde af israelsk herkomst, Badia Ballan - en reflekteret, velartikuleret og sympatisk fortæller, som er vokset op i det område, Jesus som historisk figur agerede i.

I form af, hvad de to har kaldt et "live-interview" vil Badia Ballan fortælle om sit liv og om hvordan det er rundet af to væsentligt forskellige kulturer - om sin opvækst i Galilæa, om oprettelsen af den jødiske stat Israel, om sit arbejde som sygeplejerske, om et krydstogt til Italien, om mødet med København og sin beslutning om at lade sig integrere og give sine børn en dansk opvækst. Desuden vil hun dele sine tanker om nutidens Israel og den tiltagende gruppering af jøder, kristne og muslimer hver for sig. Der vil være god mulighed for en efterfølgende spørgsmål og svar.

Middag

Aftenen vil byde på en spændende og varieret buffet, tilberedt og præsenteret af den kurdisk-iranske kok Sahar Barkand, som bl.a. er tilknyttet Netværkshuset i Gentofte.

Koncert m. Bilal Irshed Trio

Oplev en hyldest til ouden og hør den klassiske arabiske musik i en ny mesterlig fortolkning bakket op af cubanske rytmer. Det arabiske strengeinstrument med den smukke klang, oud'en, troner centralt i den arabiske musiktradition.

Bilal Irshed, en herboende palæstinensisk komponist og oud-virtuos, står herhjemme som en af de fremmeste eksponenter for oud'en. En sjælfuld musiker, der både dyrker den traditionelle mellemøstlige folkemusik og det klassiske arabiske repertoire, men som også lader oud'ens skønne og vemodige toner klinge i nye sammenhænge. Bilal Irshed Trio består, foruden Bilal Irshed, af den danske bassist Rasmus Møldrup og den herboende cubanske perkussionist Yohan Ramon.

De musikalske rødder er at finde i den klassiske arabiske musik, men Trioen bevæger sig ud i en helt ny kontekst hvor det tætte og organiske sammenspil mellem oud'en, nordisk jazz og cubanske rytmer har gjort trioen til noget helt særligt. Trioen har eksisteret siden 2011 og har udsendt to albums - 'Compositions' (2011) og 'Chronotope' (2015). De har siden spillet et væld af koncerter.

www.bilalirshed.com