Sjælesorg

Sjælesorg er en samtale man har med en præst om problemer i ens liv. Samtalen kan handle om alt fra tabet et nært familiehjem til en lettere depression, eller trosspørgsmål. Præsten er ikke psykolog, og skal som sådan ikke løse problemer. Men præstens rolle er at lytte og trøste, og måske bede en bøn eller synge en salme. Præsten har ubetinget tavshedspligt.

Sjælesorg handler ikke om sorg. Ordet kommer af det tyske "Seelensorge," dvs. "omsorg for sjælen." Det betyder dog ikke, at samtalen ikke kan have sorg som sit omdrejningspunkt; faktisk er det netop sorgen i forbindelse med et dødsfald, som blotlægger følelser og tanker, man ellers ikke var sig bevidst om.

Du kan ringe eller skrive til en af kirkens præster og træffe aftale om en samtale. Det kan foregå hos dig selv, hos præsten eller i sognegården. Vi tager også gerne ud på hospitaler eller hospice.

 

 

Sjælesorg på nettet

Sjælesorg på nettet er Folkekirkens tilbud om en gratis og anonym samtale med en præst. Samtalen foregår som en "chat", hvor man skiftevis skriver til hinanden.

Læs mere på www.sjaelesorg.nu 

Du kan også gå direkte til chatten ved at klikke herunder:


KENNETH SIEDENTOPF KNIGGE
sognepræst

Prins Valdemars Vej 40
2820 Gentofte

Tlf. 31 66 16 69
Mail: kekj@km.dk 

Træffes bedst efter aftale.
Mandag er fridag.

Læs mere om Kenneth her.

LEA SKOVSGAARD
sognepræst, kirkebogsfører

Prins Valdemars Vej 62, 2820 Gentofte
Tlf. 26 82 46 93
Mail: lsk@km.dk

Træffes bedst efter aftale. Mandag er fridag.

Læs mere om Lea her